header

   

 

"Prin această inițiativă ne dorim să contribuim și la schimbarea percepției potrivit căreia marcajele rutiere sunt necesare doar pentru cosmetizarea localităților la începutul primăverii."

Ioan Matreș, director general S.C. Industrie Mică Prahova S.A.

 

   
AddThis Social Bookmark Button
Marți, 15 Martie 2016 07:07

Blogul „Drumul în siguranţă” şi Industrie Mică Prahova SA se implică în siguranţa rutieră a copiilor

Publicat de 

Ploieşti - 15 martie, 2016 – Blogul „Drumul în siguranţă” şi Industrie Mică Prahova SA au demarat proiectul „Siguranţa ta contează şi în trafic!”, o iniţiativă prin care  intenţionează să promoveze  circulaţia în condiţii sigure a copiilor.

Astfel, un număr de peste 500 de copii împreună cu părinţii şi învăţătorii lor vor fi iniţiaţi în regulile de bază ale unei circulaţii rutiere sigure. Acest lucru se va întâmpla odată cu distribuirea broşurii care include câteva reguli simple de circulaţie pentru micuţii pietoni.

image004

 

Cu acest prilej, toţi cei interesaţi sunt invitaţi să completeze chestionarul ataşat,  Siguranţa rutieră a copiilor, creat pentru a identifica problemele care apar în diseminarea informaţiilor legate de siguranţa rutieră în rândul celor mici. Chestionarul poate fi completat până la sfârşitul lunii martie.

Conform celor mai recente statistici, România ocupă un nedorit loc fruntaş printre statele europene cu cea mai mare rată a accidentelor rutiere. Este cunoscut că printre cei mai vulnerabili participanţi la trafic  sunt copiii, care necesită o supraveghere atentă şi constantă din partea adulţilor.

Potrivit Cartei Europene a Siguranţei Rutiere, grupurile de vârstă cel mai expuse evenimentelor rutiere nedorite sunt copiii sub 10 ani şi bătrânii peste 65 de ani.  În cazul celor mici, neatenţia, lipsa unei supravegheri atente de către părinţi sau adulţi sau încrederea excesivă sunt câteva dintre  cauzele  unor astfel de expuneri.

Carta Europeană a Siguranţei Rutiere este o iniţiativă a Comisiei Europene creată în scopul reducerii numărului de evenimente nedorite. Peste 2300 de municipii, asociaţii profesionale/federaţii, companii şi asociaţii non-guvernamentale din Europa au semnat acest document până în prezent. În urmă cu trei ani, Industrie Mică Prahova SA a semnat Carta Europeană a Siguranţei Rutiere, devenind astfel una dintre organizaţiile care se implică activ în promovarea principiilor şi a bunelor practici în domeniu şi care îşi asumă astfel o parte din responsabilitatea pentru siguranţa rutieră în Uniunea Europeană.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

   
© S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.